Ungaria şi România ar putea fi conectate printr-o a treia autostradă

foto / arhiva

Ministerul Inovării şi Tehnologiei din Ungaria solicită acordul Parlamentului de la Budapesta cu privire la ratificarea acordului româno-maghiar cu privire la construirea până la graniţa de ţară a autostrăzii maghiare M49, care se va întâlni cu autostrada din România care va lega Satu Mare de ganiţă. Odată cu această dezvoltare, aflată în curs de pregătire, se va putea realiza o a treia conexiune pe autostradă între România şi Ungaria, a anunţat ministerul, potrivit MTI.

Prima conexiune cu patru benzi a fost cea care există de la inaugurarea din 2015 a autostrăzii M43, care leagă oraşul maghiar Szeged de oraşele Arad şi Timişoara, prin localitatea Makó. Începând cu anul trecut, şoferii pot folosi toată lungimea porţiunilor de după Debrecen şi Berettyóújfalu ale autostrăzilor M35 şi M4, prin care s-a realizat conexiunea cu Oradea, a amintit ministerul ungar.

La cea mai recentă şedinţă a comisiei economice bilaterale mixte, care a avut loc în luna aprilie a acestui an, reprezentanţii celor două guverne au semnat un acord cu privire la construirea unor autostrăzi între Mátészalka şi Csenger, respectiv Oar-Satu Mare. Propunerea pe care Ministerului Inovării şi Tehnologiei din Ungaria a depus-o acum Parlamentului de la Budapesta iniţiază promulgarea unei legi în care să fie inclus acest document.

Pregătirile pentru noua porţiune de 43 de kilometri a autostrăzii M49 vor avea loc în două etape. Achiziţiile publice pentru tronsonul de la autostrada M3 până la Porcsalma vor putea începe în vară. Dacă procedura şi alocarea de fonduri vor fi reuşite, finalizarea lucrărilor este planificată să aibă loc în 2025. 

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri