Unii europeni se perpelesc sub soarele arzător. Alții nu mai scapă de ploi și răcoare

Foto: gandul.ro

Zăpușeala instalată în Grecia de vreo 10 zile a atins apogeul, cu maxime de 43 de grade Celsius la umbră în anumite zone din sudul și estul țării. Localnicii și turiștii îndură cu mare dificultate urgia. Umbreluțele, sticlele de apă, înghețata și evantaiele fac parte din recuzita de supraviețuire. Cum pe alocuri bate puternic și vântul, pompierii greci sunt în alertă maximă pentru eventualitatea unor incendii de vegetație.

În Olanda, Institutul de meteorologie a anunțat că țara tocmai a avut cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 120 de ani. Media de temperatură a fost de 18,2 grade, cu 2 grade mai mult decât limita normală. În multe zone au fost zile la rând cu peste 30 de grade, cu un record de 34 de grade pe 17 iunie, în provincia Gelderland.

În schimb, belgienii se plâng de ploi și frig. Gradina zoologică din Brugelette a fost inundată după ce mai multe râuri din regiune s-au revărsat. Unele animale au fost evacuate, iar îngrijitorii curăță cuștile și perimetrul.

Situația a fost de-a dreptul dramatică în Varșovia, unde s-a impus închiderea mai multor stații de metrou după 90 de minute de ploaie susținută. Cantitatea enormă de apă a inundat capitala Poloniei, iar traficul a fost complet dat peste cap.

Distribuie informația
Alte știri