Universitarul emerit Laurențiu Șoitu, Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea

A devenit o tradiție ca Senatul Universității din Oradea să onoreze marile personalități ale științei și culturii prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea. În spiritul acestei tradiții, acordăm Universitatea din Oradea acordă acest titlu unei personalități științifice de excepție, unui om de știință, cu o activitate remarcabilă – domnului profesor universitar doctor emerit Laurențiu Șoitu.

Profesorul universitar doctor emerit LAURENȚIU ȘOITU este un nume de referință în Științele Educației din România, cu recunoaștere europeană și internațională, contribuind la formarea și modelarea carierei a numeroase cadre didactice, cercetători și specialiști în științele comunicării, educației adulților, medierea conflictelor.

Domnia sa este profesor emerit al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România și  primul român inclus în „International Adult and Continuing Educational Hale of Fame” Clasa 2008, Oklahoma University, SUA.

Profesorul universitar doctor emerit LAURENȚIU ȘOITU s-a remarcat printr-o susținută activitate didactică și de cercetare științifică de peste cinci decenii, reliefată prin numeroasele volume și articole publicate în țară și străinătate și, mai ales, prin inițierea de noi direcții de cercetare și formare.

Distribuie informația
Alte știri