Deschidere maximă pentru românii de pretutindeni, la Universitatea din Oradea

Universitatea din Oradea are, în mod tradițional, o deschidere maximă pentru conaționalii noștri care trăiesc în afara granițelor. În anul universitar 2022-2023, românii de pretutindeni au la dispoziție 90 de programe de licență, 60 de programe de studiu la Master și 18 programe în cadrul Școlii Doctorale, în limba română. La Universitatea din Oradea sunt, în total, 246 de locuri dedicate acestei categorii de studenți.

Este pentru al patrulea an consecutiv când românii din afara granițelor (români și etnici români cu domiciliul stabil în străinătate – conform actului de identitate), se pot înscrie la Universitatea din Oradea prin intermediul platformei dedicate: https://studinfo.uoradea.ro/admitere/.

Din cele 246 de locuri, alocate anului universitar 2022-2023, 11 sunt pentru anul pregătitor (învățarea limbii române), studii universitare de licență – 160 de locuri, studii universitare de master – 72 de locuri și studii universitare de doctorat – 3 locuri.

Candidații urmează a fi admiși pe baza concursului de dosare, media de admitere fiind cea a examenului de bacalaureat sau echivalentul acestuia.

„Studiile se desfășoară exclusiv în limba română. Locurile sunt alocate tuturor programelor de studii, în limita capacității de școlarizare. Ierarhizarea candidaților pentru admitere sau studii de licență se va face în ordinea descrescătoare a mediei de bacalaureat, respectiv a mediei de la examenul de licență, pentru admiterea la studii de master”, spune Corina Dumitrița Ardelean – șefa Biroului „Admitere 365” al Universității din Oradea.

Pentru a fi declarați admiși candidații trebuie să depună diploma de bacalaureat sau echivalentă, respectiv diploma de bacalaureat sau echivalenta și diploma de licență, în original, la Universitatea din Oradea, în termenele prevăzute de metodologia admiterii.

În vederea realizării unei comunicări rapide și eficiente, candidații sunt îndrumați să folosească adresa de email: dosarerompret@uoradea.ro.

Alte știri