Universitatea din Oradea este pe locul 722 din cele 3234 de universități ale clasamentului SCImago

SCIMAGO a publicat clasamentul mondial pe anul 2018 a instituțiilor de învățământ superior și de cercetare (https://www.scimagojr.com/). Anul acesta în clasament sunt prezente 30 de instituții de învățământ superior și de cercetare din România,  din care 25 de universități.

La nivel național, Universitatea din Oradea a urcat anul acesta în clasament, fiind poziționată pe locul 16 din cele 30 de instituții de învățământ superior și de cercetare din România, și pe locul 12 dacă ne raportăm doar la universități. La nivel mondial, pe baza punctajului acumulat, Universitatea din Oradea este pe locul 722, iar din cele 3234 de universități din clasamentul SCImago, se poziționează în anul 2018 pe locul 572.

SCImago Institutions Ranking este un clasament obiectiv, clasificarea făcându-se pe baza a 3 grupe de indicatori care reflectă caracteristicele științifice, economice și sociale ale instituțiilor. Informațiile pentru realizarea clasamentului sunt culese din baze de date internaționale: SCOPUS pentru cercetare, PATSTAT pentru inovare și Google și Ahrefs pentru prezența pe web.

Distribuie informația
Alte știri