Universitatea din Oradea este vicecampioană națională universitară la baschet feminin

Între 10 și 12 mai 2024, pe parchetul Polivalentei universității orădene, s-au întrecut cinci echipe, reprezentând tot atâtea universități din țara noastră. Împărțite în două grupe, studentele baschetbaliste au etalat un baschet frumos, cu meciuri spectaculoase.

Avându-i ca antrenori pe Daniel Anica și Janina Gherdan, echipa Universității din Oradea a jucat finala mare a competiției, unde a întâlnit deținătoarea titlului, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București. Formația din Capitală și-a păstrat titlul, prin victoria repurtată în fața studentelor orădene, cu scorul de 87-46.

În finala mică a turneului de la Oradea s-au întâlnit Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Universitatea „Transilvania” din Brașov. După un meci foarte disputat, echipa timișoreană s-a impus cu scorul de 51-48. Locul cinci al competiției finale i-a revenit echipei Universității Naționale de Educație Fizică și Sport București.

În urma celor opt jocuri desfășurate la Oradea, premiile speciale ale Campionatului Național Universitar de baschet feminin au revenit după cum urmează:

MVP-ul competiției: Ecaterina Armanu (UNȘT Politehnica București),

Cea mai bună marcatoare: Alexia Creț (Universitatea din Oradea),

Cea mai bună recuperatoare: Anisia Croitoru (UNȘT Politehnica București),

Cea mai bună pasatoare: Evelina Petrof (UNȘT Politehnica București).

Primul 5 ales de antrenorii echipelor participante este alcătuit din: Alexia Creț (Universitatea din Oradea); Bianca Moroșanu (Universitatea „Transilvania” Brașov); Ines Paricio (Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara), Ecaterina Armanu (UNȘT Politehnica București) și Bianca Nan (UNȘT Politehnica București).

Distribuie informația
Alte știri