Universitatea din Oradea se pregătește pentru Competiția Internațională „Robotics Championship”

Universitatea din Oradea prin Departamentul de Mecatronică a Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică anunță desfășurarea celui de-al doilea workshop destinat elevilor şi studenţilor pasionați de robotică și tehnologie care va avea loc joi, 14 martie, de la ora 16.00, la parterul Bibliotecii Universității din Oradea. Acesta este unul din cele 6 workshopuri organizate în cea de-a 9-a ediție a Concursului Internațional Robotics Championship, care va avea loc anul acesta în perioada 3 – 5 mai 2019, în Oradea, la Era Shopping City. Următoarele workshopuri sunt programate pe 21 martie, 28 martie, 4 aprilie, 11 aprilie și vor avea loc în cadrul Universității din Oradea.

Până la finalul evenimentului elevii au posibilitatea de a asambla kit-urile de roboți autonomi de line follower și minisumo care sunt pregătite în următoarea perioadă, majoritatea suporturilor și roților fiind deja printate, cu mențiunea că pentru elevi nu există nicio taxă de înscriere sau de participare, toate materialele fiind achiziționate cu ajutorul Departamentului de Mecatronică din cadrul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică sau de alte firme care doresc să sponsorizeze acțiunile.

Toată munca de promovare în licee a acestor workshop-uri de robotică, a dus până în prezent, la înscrierea a peste 150 de participanți, majoritatea fiind elevi din liceele orădene, și 20 de membri noi în clubul de Robotică, care se organizează în cadrul Departamentului de Mecatronică.

Pentru ediția din acest an a concursului Robotics Championship organizatorii așteaptă peste 250 de participanți din țări precum Mexic, Tunisia, Estonia, Turcia, Polonia, India, Mongolia, Indonezia etc., pe lângă cei din țară, pasionați de robotică, gata să participe la cele 11 probe pentru titlurile de campioni. Pe site-ul Robotics Championship www.rc.univoradea.ro sunt informații detaliate și update-uri privind competiția.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri