Universitatea din Oradea vine cu o ofertă generoasă și diversificată, pentru viitorii studenți

La Universitatea din Oradea au început înscrierile. Conducerea instituției spune că oferta pentru viitorii studenți este generoasă și diversificată. Este vorba despre 97 de programe pentru studii de licență, din care 7 în limba engleză, 64 de programe pentru studii de masterat, 4 dintre acestea în limba engleză, plus 18 programe de studii doctorale, în limbile română și engleză.

Pentru anul universitar 2022-2023, Universitatea din Oradea are pregătite 1.900 de locuri, bugetate, la nivelul studiilor de licență și o capacitate totală de școlarizare de 5.500 de locuri.

Programele de master au bugetate nu mai puțin de 850 de locuri și pot primi peste 1.700 de studenți. „Din păcate, la doctorat avem doar 19 locuri bugetate”, a afirmat rectorul Constantin Bungău.

Universitatea din Oradea pune la dispoziția celor care vor să își aprofundeze cunoștințele și programe post-universitare. Între acestea, cele din domeniul dezvoltării rețelelor de e-learnig și management educațional vor fi, după cum apreciază rectorul Constantin Bungău, „foarte solicitate pentru că tehnologia digitală este tot mai prezentă în predare, învățare și evaluare”.

Înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Oradea se fac pe tot parcursul lunii iulie, urmând ca rezultatele să fie afișate până la data de 1 august 2022. Patru facultăți susțin probe de admitere: Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, la specializarea Arhitectură, Facultatea de Geografie, Turism și Sport, pentru specializările Sport și Kinetoterapie, respectiv Facultatea de Medicină.

Reprezentanții Universității din Oradea spun că taxele de școlarizare au crescut foarte puțin, față de anii trecuți.

„Nu sunt creșteri semnificative. Taxele nu au crescut nici măcar la nivelul ratei inflației”, a asigurat Constantin Bungău.

La licență, cea mai mare taxă de școlarizare este pentru Facultatea de Medicină, 6.100 de lei pe an. Pentru domeniul „interpretare muzicală”, taxa este de 5.000 de lei, însă acest domeniu presupune costuri ridicate pentru pregătirea individuală a studenților. La facultățile umaniste, taxa anuală este în jurul sumei de 2.900 de lei, iar la cele inginerești de 3.100 de lei. Pentru studiile de master, taxa anuală este de 5.000 de lei la muzică, 3.000 de lei la facultățile umaniste și 3.400 la cele din domeniul tehnic.

Rectorul Universității din Oradea a spus că viitorii studenți pot beneficia și de mai multe tipuri de burse, cele speciale având valoarea de 1.000 de lei, iar cele de doctorat de 85 de euro pe lună. Bursele Erasmus se bucură și ele de un buget foarte generos. În plus, Universitatea din Oradea are relații contractuale cu 550 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, studenții având posibilitatea să acceseze programe de învățământ din peste 80 de țări, după cum a declarat Corina Ardelean, șefa Biroului „Admitere 365”. Căminele Universității din Oradea pot primi 1.435 de studenți, iar un loc în cămin costă între 200 și 150 de lei.

Alte știri