Universitatea din Oradea: Vrei să fii antreprenor? „AntreprenorIng 4.0”, o oportunitate pentru viitorii ingineri și manageri

Dornică să își ajute studenții, pentru a avea un start bun în viață, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT), a Universității din Oradea, organizează concursul de antreprenoriat „AntreprenorIng 4.0”.

În perioada 1-3 iulie 2022, la universitate și la Baza Didactică și de Cercetare Gaudeamus, de la Stâna de Vale, are loc prima etapă a concursului „AntreprenorIng 4.0”. Denumită „Start antreprenoriat”, etapa este organizată de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT), Universitatea din Oradea, Centrul Științific Studențesc Self–UP al Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică și Societatea Antreprenorială Studențească a Universității din Oradea, în parteneriat cu Asociația pentru Inginerie Integrată și Management Industrial – AIIMI.

„Concursul își propune să provoace spiritul antreprenorial al studenților din domeniul Inginerie și Management și să îi mobilizeze, într-un mediu atractiv de învățare, pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale”, după cum afirmă conf. univ. dr. Delia Pop, organizatoarea manifestării

În etapa „Start antreprenoriat!” organizatorii doresc ca, în cadrul unei întreceri de planuri pentru afaceri, să exploreze „idei smart în planuri faine!” Aceste idei vor fi puse pe hârtie, sub forma unui plan de afaceri, testate, prin concurs, și susținute, în cadrul unei sesiuni de public-speaking, la care vor participa și tineri antreprenori de succes. Viitorii oameni de afaceri, ingineri și manageri, își vor prezenta ideile în expuneri de câte 10 minute, urmând ca, apoi, să suporte tirul de întrebări venite din partea colegilor și mentorilor lor.

„Ne dorim ca «AntreprenorIng 4.0» să se desfășoare fizic dar, la solicitarea celor selectați în vederea participării la eveniment, concursul se va putea derula într-o formă mixtă, fizic și on-line”, spune conf. univ. dr. Delia Pop. Ea a mai adăugat că, desigur, competiția este dotată cu premii.

În toamnă, la Universitatea Oradea, va avea loc „Laboratorul de antreprenoriat «AntreprenorIng 4.0» iar, în primăvara anului viitor, va fi organizată etapa finală a proiectului, „Plantează-ți ideea de afaceri!”.

Prima ediție a competiției a avut loc în 2019, inițiativa fiind considerată, încă de la început, „un real succes”. Anul acesta, la „AntreprenorIng 4.0” vor lua parte 21 de echipe, formate din câte doi studenți, de la programele de licență și master din domeniul Inginerie și Management, de la opt facultăți din următoarele centre universitare: Iași, Brașov, Sibiu, Galați, Timișoara, Pitești, Cluj – Napoca, Alba Iulia și Oradea.

Alte știri