Universitatea Oradea este in topul celor mai scumpe din tara. Cat costa facultatea la UO fata de alte orase

O echipa de experti ai Asociatiei Pro Consumatori a realizat in perioada 30 iunie – 12 iulie 2016 un studiu despre taxele de scolarizare din Universitatile romanesti. Cercetarea a fost realizată pe baza informațiilor existente pe site-urile instituțiilor de învățământ superior. Facultățile care au făcut obiectul studiului sunt cele cu profil economic și juridic, studii de licență, cursuri de zi, învățământ de stat și privat.

Potrivit analizei APC, Universitatea din Oradea e in top 10 al celor mai scumpe Universitati din Romania. Pentru a urma dreptul, un student plateste 10.800 de lei in Oradea, taxa similara cu cele din Galati si Pitesti. Sunt 15 Universitati in Romania, cu taxe mai mici dar si alte 9 unde se plateste mai mult. Taxa minima este la Univ. 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, 8.800 lei in vreme ce un student de la Drept plateste cel mai mult la Univ. Româno‐Americană Bucureşti, 16.200 lei.

Cuantumul taxei de școlarizare pe parcursul întregului ciclu de licență, în cazul facultăților cu profil economic, variază între 4.800 lei și 13.726 lei. La Universitatea din Oradea, Fac. de Ştiinţe Economice, taxa este de 8700 (locl 10 din 44) iar la Universitatea Emanuel, 7425 lei

Distribuie informația
Alte știri