Unul din cei mai apreciaţi artişti contemporani din lume este oradean. Expune in New York, Paris sau Madrid dar e prea putin cunoscut acasa

A plecat din ţară în 1999, iar cinci ani mai târziu a obţinut premiul Fundatiei Paul Ricard, cel mai important premiu acordat tinerilor artişti francezi. In 2011 a câstigat prestigiosul Premiu Marcel Duchamp. Mircea Cantor s-a nascut in 1977, in Oradea, iar în prezent trăieşte şi lucrează la Paris.

Lucrările lui Cantor se află în importante colecţii de artă precum MoMA New York, Centre Pompidou – Paris; Rennie Collection-Vancouver, Canada; Philadelphia Art Museum; Walker Art Center – Mineapolis; Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía – Madrid; MNAC – Bucureşti.

In aceste zile, insa, despre Mircea Cantor se va vorbi si in Romania pentru ca artistul semneaza scenografia celui mai asteptat eveniment teatral al lunii, in Bucuresti. Teatrul de Comedie prezintă miercuri 25 ianuarie, ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficială a spectacolului Micul Prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija. Pe scena Teatrului de Comedie vor da viaţă poveştii lui Antoine de Saint-Exupéry: Dorina Chiriac, Bogdan Cotleţ, Valentin Teodosiu…etc.

Alte știri