Unul din finii lui Vasile Blaga ar fi primit un credit de 3,2 milioane de euro de la CEC. Finanțele au intrat în control

Vasile Blaga

Inspectorii Ministerului Finanțelor au declanșat un control la CEC Bank, pentru a verifica, potrivit unui document prezentat acum de Profit.ro, cum o firmă condusă de un om de afaceri indicat public drept finul fostului copreședinte al PNL, Vasile Blaga, a primit un credit de 3,2 milioane euro pentru a cumpăra un hotel în Viena. Ulterior, firma ar fi vândut hotelul și a intrat în insolvență. Finanțele au cerut și ajutorul BNR în acest control, scrie profit.ro

În 2008, firma în cauză, Bella Consulting Construction din Satu Mare, a obținut un credit în cuantum de 3,2 milioane de euro, pentru achiziționarea unui hotel de 4 stele în Viena. Conform termene.ro, firma este implicată în construcții hidrotehnice și controlată de omul de afaceri Dumitru Pop. Acesta ar fi finul lui Vasile Blaga, potrivit mai multor declarații publice ale senatorului independent Valer Marian.

Tot senatorul a indicat și hotelul cumpărat de firma din Satu Mare, și anume Reither din lanțul Best Western. El arată că, ulterior, hotelul a fost vândut fără înștiințarea și solicitarea acordului CEC Bank, iar suma obținută nu a fost încasată în contul restanțelor la credit.

În 2011, firma a intrat în insolvență și are acum datorii bugetare de circa 8,4 milioane lei, iar hotelul, între timp retrogradat la 3 stele, este anunțat astăzi ca fiind închis.

Citeste tot articolul

Distribuie informația
Alte știri