Unul din muncitorii surprinși de un mal de pământ, în Oradea, a decedat

În cursul zilei de vineri, 26 august a.c., în jurul orei 13.25, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia pompierilor militari în Oradea, pe strada Marin Preda, pentru salvarea a doi bărbați surprinși de o surpare de pământ, în timpul unor lucrări efectuate la fundația unei case.

La fața locului au fost mobilizate, de urgență, cinci echipaje ale Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al SAJ.


Echipajul de pompieri care încadrează autospeciala CBRN a fost mobilizat la fața locului deoarece, în urma prăbușirii malului de pământ, un branșament de gaze s-a rupt, existând scăpări de gaze. Concomitent cu mobilizarea echipajelor de pompieri, dispeceratul ISU BH a contactat din primele momente, reprezentanții furnizorului de gaze, care s-au prezentat la fața locului și au remediat avaria.


Ajunși la locul intervenției, salvatorii au constatat că o persoană era conștientă, acoperită de pământ până la nivelul genunchilor, iar celălalt bărbat era în stare de inconștientă, fiind aproape în întregime acoperit de pământ și bucăți de beton.

Victima conștientă a fost extrasă de către pompieri în aproximativ 15 minute, echipajele medicale acordându-i îngrijirile necesare la fața locului. Aceasta a fost transportată ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Pompierii au evacuat și cea de-a doua victimă, la ora 15.35. Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat, medicul SMURD declarând decesul acestuia.

Misiunea a fost una dificilă, întrucât șanțul era îngust (cca. 50 cm)- pompierii fiind nevoiți să intervină cu echipamente și unelte de mici dimensiuni – și adânc, astfel că echipajele de pompieri au acționat și pt. consolidarea acestuia.

Operațiunea a fost condusă în teren de prim-adjunctul inspectorului-șef, colonel Csilk Alexandru Adrian.

Distribuie informația
Alte știri