Unul dintre cei mai proeminenți exponenți ai Școlii americane de Relații Internaționale vine la Oradea

Universitatea din Oradea va avea joi, 25 octombrie un oaspete de prim rang, aflat în premieră în România. Profesorului John Mearsheimer, unul dintre cei mai proeminenți exponenți ai Școlii americane de Relații Internaționale, i se va decerna de la ora 10.00, în Aula Magna a institutiei academice din urbea de pe Crisul Repede titlul de Doctor Honoris Causa.

Academicianul american este cunoscut publicului interesat de politica internațională de la noi prin intermediul cărților Tragedia Politicii de Forţă și De ce Mint Liderii Lumii? Adevărul despre Minciunile din Politica Internaţională, traduse și în limba română, unde expune teoria realismului politic ofensiv. E in fapt o demonstratie riguroasa, bazata pe o solida analiza geopolitica si istorica, precum si predictiile pentru viitorul apropiat si mediu ce fac din aceaste lucrari o lectura obligatorie pentru specialisti si pasionati.

De la ora 16.00, orădenii interesați să-l întâlnească pe oaspetele american sunt asteptați la Muzeul Memorial Aurel Lazăr, unde va avea loc o dezbatere în care dascăli și cercetători în Relații Internationale, Științe Politice și Afaceri Internaționale – din Marea Britanie, Rusia, Ungaria și România (Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Oradea) – vor discuta și vor adresa întrebări Profesorului John Mearsheimer cu privire la teme fierbinți ale lumii actuale: eșecul liberalismului hegemonic în Relațiile Internaționale, situația din Orientul Mijlociu, relațiile SUA cu China, India și Rusia, relațiile transatlantice, criza ucraineană și, nu în ultimul rând, recentele evoluții din problematica armelor nucleare. Dat fiind numărul limitat de locuri din această locație, cei interesați sunt rugați să trimită, pentru confirmare, un e-mail la adresa: edina_lilla@yahoo.com, până cel târziu joi, 25 octombrie, ora 12.00.

Distribuie informația
Alte știri