Unul dintre cele mai frumose castele din lume se afla in România. Merita sa fie vazut

Cetatea Făgăraş este al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de publicaţia Huffington Post. În clasamentul celor mai interesante zece castele din lume, recomandate persoanelor care apreciază arhitectura, pe primul loc se află Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei).

Devansată de edificiul din Germania, Cetatea Făgăraş, situată pe locul al doilea, „reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est”. Cetatea are 66 de încăperi, întinse pe cinci niveluri. Turiştii pot admira arhitectura cetăţii, dar pot vedea şi temutele obiecte sau camerele de tortură.

Cetatea poate fi vizitată între orele 10.00 şi 19.00, iar un bilet costă 15 lei pentru aduţi şi 7 lei pentri copii. Anul acesta vine cu mai multe noutăţi, anunță adevararul.ro. Turnul Roşu, Turnul Temniţă, dar şi fosta Cramă vor putea fi vizitate pentru prima dată în istoria fortăreţei.

Distribuie informația
Alte știri