Liviu Popa pleaca din Politie. Seful IPJ Bihor si-a dat demisia. UPDATE. CHESTORUL AR FI REVENIT ASUPRA DECIZIEI

IGPR a confirmat ca a primit, in aceasta dimineata,  o cerere din partea chestorului Liviu Popa, privind incetarea raporturilor de serviciu. Documentul a fost inaintat conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

UPDATE 20.30:  Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, Liviu Popa, a fost eliberat din funcţie, conform unui comunicat de presă al MAI. „Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a dispus luarea măsurilor administrative necesare pentru eliberarea din funcție a inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, chestor de poliție Liviu Popa, și punerea acestuia la dispoziția unității. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor urmează să fie asigurată de unul dintre adjuncți”, precizează ministerul.

UPDATE 18.25. Un alt politist si-a dat demisia din functie. Este vorba despre Florian Sarca, seful SICE

UPDATE 18.20: Chestorul Liviu Popa ar putea fi suspendat pe o perioada determinata de la conducerea IPJ Bihor. Un anunt in acest sens va fi facut de IGPR in orele imediat urmatoare.

UPDATE 14.10 :  VOCEA.BIZ: Chestorul lui Blaga se joacă de-a demisia. Liviu Popa, şeful IPJ Bihor, ar pleca din Poliţia Română, dar încă se mai gândește 

UPDATE ORA 13. Chestorul Liviu Popa a revenit asupra deciziei. Potrivit bihon.ro „Contactat telefonic, Liviu Popa a declarat pentru Jb și Bihon.ro că miercuri seara și-a dat demisia din funcția de inspector șef al IPJ Bihor pentru că nu dorește să amestece Poliția în ceea ce i se întâmplă. Joi dimineață însă un număr mai mare de colegi din Poliția Bihor l-au convins să revină asupra deciziei. Astfel cele două rapoarte, unul de demisie, celălalt de revenire asupra demisiei au fost trimise la București.”

UPDATE 12.15:  Liviu Popa a demisionat de la conducerea IPJ Bihor şi pleacă definitiv din Poliţie! – jurnalul.ro

UPDATE 10.40 :  Incetarea raporturilor de munca inseamna, de fapt, plecarea din Politie, nu doar  demisia din functia de sef IPJ Bihor

UPDATE 10.25:   IGPR a confirmat ca a primit, in aceasta dimineata,  o cerere din partea chestorului Liviu Popa, privind incetarea raporturilor de serviciu. Documentul a fost inaintat conducerii Ministerului Afacerilor Interne. Conform procedurilor, dat fiind faptul ca seful IPJ Bihor are gradul de chestor, incetarea raporturilor de munca trebuie avizate si de presedintele Romaniei.

UPDATE 10.00:  ” Ministrul Dragoş Tudorache promite măsuri împotriva șefului IPJ Bihor”, anunta antena3.ro

STIREA INITIALA:

Confruntat cu suspiciuni de coruptie,  seful Inspectoratului de Politie Judetean Bihor, chestorul Liviu Popa si-ar fi  dat demisia din fruntea institutiei.  Potrivit unor surse din IPJ Bihor, inca de aseara printre politisti a circulat zvonul demisiei sefului Inspectoratului.

Într-un inteviu pentru ziare.com, ministrul Dragoș Tudorache a declarat ieri, intrebat dacă va lua vreo măsură în privința chestorului Liviu Popa: „Veți vedea mâine dimineață (joi dimineața – n.r.).

Liviu Popa este suspect intr-un dosar de coruptie care are legatura cu fapte comise in perioada 2014-2016.  Chestorul a fost la audiat ieri la DNA dupa ce luni procurorii anticoruptie au facut perchezitii in biroul si la casa acestuia.

stire in curs de actualizare…

 

 

Distribuie informația
Alte știri