UPU Covid-19, în format restrâns, la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea

Foto: adevarul.ro

De vineri, 27 martie în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea funcționează, în regim de permanență, o unitate de primire a urgențelor (UPU Covid-19) în format restrâns.

„Toți pacienții care se vor prezenta la UPU Covid-19 vor fi triați epidemiologic în baza simptomelor, dar și testați cu teste rapide cu acuratețe de 70-75%. De asemenea, tot Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea va prelua pacienții suspecți (din izolare la domiciliu sau carantină), indiferent de simptome”, a anunțat dr. Dorel Țîrț, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor .

Duminică, autoritățile au anunțat că Spitalul Municipal va avea toate specialităţile unui spital judeţean, în aşa fel încât cei care vor suferi infectări cu coronavirus şi vor avea patologie asociată de natură medicală sau chirurgicală să poată să fie trataţi în condiţii optime. Secțiile existente în cadrul spitalului municipal au fost distribuite în alte unități spitalicești, pentru ca persoanele suspecte sau infectate cu coronavirus să beneficieze de servicii medicale adecvate.

Distribuie informația
Alte știri