UPU Oradea va coordona transferul pacienţilor cu COVID către centrul din Debrecen

Un avion al Forţelor Aeriene române va transporta primii cinci pacienţi cu COVID-19 care vor fi transferaţi în Ungaria joi seară. Aceştia vor fi aduşi pe Aeroportul Oradea, de unde vor fi preluaţi de ambulanţe şi duşi la Debrecen.

„Am trimis de dimineaţă la 8:00, am trimis o colegă vorbitoare de limbă maghiară la Debrecen pentru a pregăti sosirea acolo a pacienţilor. Din Oradea pacienţi nu vor fi transferaţi, pentru că acum în UPU nu mai avem niciunul în stare gravă, care să necesite internare, şi am fost anunţaţi de la Bucureşti că vor veni 5 pacienţi cu un avion al Forţelor Aeriene, vor ateriza pe aeroportul din Oradea şi apoi noi vom transfera cu trei ambulanţe la Debrecen. Am pregătit ambulanţele, echipajele şi un centru de triere, preluare şi evaluare a pacienţilor în clădirea aeroportului. După ora 18:00 se aşteaptă aterizarea. Primii 5 pacienţi astăzi şi vor fi încă 20 în zilele următoare. Sunt pacienţi din UPU-ri, decizia este luată la Bucureşti, dar din ce am înţeles că ar fi criterii de eligibilitate, sunt pacienţi care nu şi-au găsit loc de internare în terapia intensivă din România şi merg în cele două spitale, Szeged şi Debrecen”, a declarat Hadrian Borcea, coordonator UPU Oradea.

Ungaria ajută România şi preia 50 de pacienţi cu coronavirus, care au nevoie de terapie intensivă, a anunţat, miercuri, la Budaapesta, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, transmite MTI. Pacienţii vor fi duşi în clinici din Szeged şi Debrecen.

Sursa: news.ro

Alte știri