Urmăriți internațional, căutați de autorităţile belgiene și franceze pentru trafic de migranți, încarcerați de poliţiştii bihoreni

Luni, 9 mai a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale împreună cu polițiști de la Postul de Poliție Șimian din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au preluat din PTF Borș un bărbat de 44 de ani, din comuna Foltești, județul Galați și un altul de 38 de ani, din comuna Șugag, județul Alba, ambii urmăriți internațional.

Autoritățile judiciare belgiene au emis pe numele bărbatului de 44 de ani un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea, pe teritoriul Belgiei, a infracțiunii de grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Totodată, autoritățile judiciare franceze au emis pe numele bărbatului de 38 de ani un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea, pe teritoriul Franței, a infracțiunii de grup infracțional organizat și trafic de migranți.

În ambele cazuri, schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale i-au prezentat pe cei doi unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele fiecăruia câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Bărbații au fost încarcerați în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene, iar marți, 10 mai a.c., vor fi prezentați la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autoritățile judiciare din Belgia, respectiv din Franța.

Distribuie informația
Alte știri