Urmează noi zile de foc pentru bihoreni! De marți, 26 iulie, valul de căldură se va intensifica

Bihorul și alte județe din țară se aflăde luni, 25 iulie până joi, 28 iulie, sub avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat. 

Potrivit ANM, în perioada 25, 26, 27 și 28 iulie se află în vigoare o avertizare Cod Galben de căldură și disconfort termic ridicat. În intervalul menționat valul de căldură va persista luni (25 iulie) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării.

În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Sursa: meteoromania.ro

Distribuie informația
Alte știri