Ursul brun, filmat la plimbare prin Apuseni chiar în prima zi a anului/ VIDEO

Administratorii Parcului Natural Apuseni au făcut publice imagini inedite cu doi urși care caută hrană într-o pădure. Din clipul postat pe retelele sociale se observa ca o parte a filmării a fost făcuta chiar in data de 1 ianuarie 2023, in plină iarnă, însă o iarnă blândă în Apuseni.

În lipsa zăpezii cei doi urși se plimbă și caută mâncare.

Ursul brun (Ursus arctos) este un animal deosebit de puternic, aparţinând familiei Urside. Are un corp de până la 2,5 m lungime, o înălţime la greabăn de până spre 1,5 m şi o greutate maximă de 600 kg. Poate trăi până la 30 de ani în natură şi până la 50 de ani în captivitate. Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul şi puful.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.

Distribuie informația
Alte știri