USR Aleșd: Să ne apărăm orașul, spațiile verzi și să păstrăm Valea Morii verde!

USR Aleșd se alătură celor peste 100 de semnatari care sunt împotriva proiectului de îndiguire a Văi Morii din Peștiș. Acest proiect va distruge zona de promenadă care este lângă Valea Morii.

Invităm toți cetățenii din zona Aleșdului la un cros pentru salvarea singurei oaze de liniște de pe Valea Morii! Vă chemăm, duminică, 29.09.2019, de la ora 10:00, în Peștiș lângă Biserica Baptistă, să ne apărăm orașul, spațiile verzi și să păstrăm Valea Morii verde! Ne dorim un oraș durabil, un oraș pentru oameni!

Aleșdul este un oraș poluat, traversat zilnic de mii de masini. Unul dintre puținele locuri de promenadă din apropierea Aleșdului este valea Morii din Peștiș. Acest lucru este pe cale sa se schimbe: toți copacii din zona, indiferent de specie sau starea de sanatate, sunt acum marcați pentru tăiere.

Oamenii de pe Valea Morii se opun acestor lucrări pe care nu le considera necesare și prioritare:
– In aceasta zona încă nu exista rețele de alimentare cu apă și canalizare dar autoritățile locale sunt în continuare surde atunci cand vine vorba de vocea cetățenilor.
– Lucrările de îndiguire în acest loc nu își au rostul în condițiile în care acest pârâu nu a produs niciodată inundații, zona este deja indiguita și a fost decolmatată în trecut.

Suntem în săptămâna Climate Strike, când toată lumea protestează și vorbește despre mediu. Știm cu toții cât de important este să avem un oraș în care natura este respectată, în care betonul nu este o valoare în sine. Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2566478296728975/

Distribuie informația
Alte știri