USR Bihor a sărbătorit Ziua Europei pedalând spre Schengen!

USR Bihor a sărbătorit într-un mod inedit Ziua Europei. Membri și simpatizanți USR au pedalat împreună spre Schengen.

„Intrarea României în Schengen este promisiunea neonorată pe care clasa politică a făcut-o poporului român. Am așteptat prea mult ca guvernările ultimilor decenii să își dea interesul să rezolve problema intrării țării noastre în Schengen, acolo unde îi este locul. A trecut prea mult timp de când promisiunile pentru respectarea statului de drept au ajuns doar vorbe golite de conținut.” spune Mihai Șvab, candidatul ADU pentru alegerile europarlamentare.

USR a susținut încă din 2019 că locul românilor este în Schengen, iar pentru acest obiectiv trebuie să unească toate partidele politice într-un efort comun. A venit vremea ca toți politicienii să își țină promisiunile date în fața alegătorilor.

„Am pedalat și din dorința de a atrage atenția asupra propunerilor noastre din ultimii ani, acelea de a avea o rețea județeană de piste de biciclete. Vrem ca acest mare proiect să prindă viață, iar pistele de biciclete care să împânzească județul să devină realitate. Este un mod alternativ de transport practicat în toată Europa, de la cei mai mici până la cei mai vârstnici cetățeni ai săi. Vrem ca Bihorul să devină un exemplu de bune practici și din această perspectivă.” a declarat Alex Orjan, candidatul USR la președinția Consiliului Județean Bihor.

”Oradea este un oraș european și îmi doresc să continue să se dezvolte în respect față de oameni și față de natură. Pactul Verde pentru Oradea este angajamentul pe care ni-l luăm față de orădenii care iubesc natura, spațiile verzi și transportul alternativ ca stil de viață. Am pedalat către Schengen și în numele tuturor orădenilor care au semnat pentru Pactul Verde, angajamentul nostru față de Oradea, oraș de nivel Schengen.” a spus candidatul USR la Primăria Oradea, Daniel Palaghianu.

Sâmbăta 11 mai, de la ora 10:30, membri și simpatizanți USR au plecat pe biciclete până în Borș și înapoi. Vezi aici

Un pic de mișcare, un pic de aer liber și un mesaj puternic de Ziua Europei: România trebuie să intre în Schengen!

Distribuie informația
Alte știri