USR Bihor acuza Agentia de Mediu ca respinge o nouă dezbatere publică pentru reautorizarea fermei de porci

Urmare a solicitării USR Bihor (înregistrată la APM Bihor cu nr. 214/09.01.2018), de a organiza o nouă dezbatere publică privind autorizarea fermei Nutripork, APM Bihor se spală pe mâini și comunică sec prin adresa nr.214/29.01.2018 că „nu a luat o decizie în ceea ce privește organizarea unei alte dezbateri publice”, se arata intr-un comunicat al Uniunii Salvati Romania

La anterioara dezbatere publică, problemele ridicate de cetățeni dar și de Primăria Municipiului Oradea au fost extrem de numeroase, iar în finalul discuțiilor concluzia generală a fost că este necesară o nouă dezbatere publică, în urma căreia să se discute concret măsurile impuse de către APM în vederea acordării autorizației.

„Știm că nici condițiile anterioare nu au fost îndeplinite, de aceea suntem sceptici că măsurile de acum vor fi îndeplinite: dacă în ultimii 10 ani nu s-au făcut plantări de perdele verzi care să împiedice răspândirea mirosului (deși erau prevăzute în planul anterior de măsuri), este greu de crezut că acum se vor face aceste plantări. La fel suntem de sceptici că bazinul de decantare este suficient pentru un număr atât de mare de animale ce urmează a fi crescute de către Nutripork”, scriu useristii.

In finalul aceluiasi comunicat, USR arata cu degetul catre liberali : „Suspectă este liniștea PNL, în condițiile în care la dezbaterea publică a fost un adevărat desant al mărimilor implicate”.

Distribuie informația
Alte știri