USR Bihor: Oradea merită educație de calitate!

Foto: arhiva

Educația orădeană este din nou în centrul unui scandal de corupție. Suntem mândri de orașul nostru, care arată foarte bine, dar ce ne facem cu reputația că în Oradea se dau diplome false, se dă mită pentru note, se plagiază.

Și mai nou că se falsifică, în mod grosolan, cu cerneală simpatică, lucrările la concursurile pentru directorii și adjuncții școlilor orădene.

Oradea a fost, în istorie, un centru al educației și al cercetării, dascăli luminați au dus prestigiul școlii noastre în lume. Această tradiție a integrității și excelenței este pătată de cazuri de corupție.

Suntem astăzi martorii unui scandal care zguduie sistemul de învățământ din Oradea, punând sub semnul întrebării integritatea și reputația profesorilor și a întregului sistem educațional.

Frauda la concursul pentru directori și directori adjuncți este o rușine care nu poate fi ignorată.

Pentru a restabili încrederea în școala orădeană și buna reputație a profesorilor excepționali și integri avem datoria să cerem tragerea la răspundere a celor vinovați, începând cu Inspectorul școlar general Horea Abrudan.

De aceea, cerem Ministerului Educatiei cercetarea disciplinară a domnului Abrudan Horea și a tuturor celor implicați în acest caz de fraudă.

Nu putem lăsa ca acest gen de comportament să se repete. Este esențial să ne asigurăm că procedurile sunt respectate și că oamenii care conduc sistemul nostru de învățământ sunt aleși într-un mod corect și transparent.

Pentru a restabili încrederea în sistemul de educație din Oradea și pentru a ne proteja copiii și profesorii, solicităm recorectarea tuturor lucrărilor din respectivul concurs, vizualizarea înregistrărilor și analiza grafologică pentru toate lucrările.

Nu doar pentru demascarea celor implicați în acest scandal, ci pentru a arăta că Oradea merită un sistem educațional curat, bazat pe merit și integritate.

Oradea merită educație de calitate!

Distribuie informația
Alte știri