USR Bihor transmite mesajul comisarului european pentru Justiție: ”Așteptați avizul Comisiei de la Veneția înainte de adoptarea legilor justiției! ”

Zilele trecute deputații USR Silviu Dehelean și Stelian Ion, împreună cu europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, au avut o întâlnire la Bruxelles cu Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, iar oficialul european avertizează că legile justiției nu trebuie să fie adoptate fără avizul Comisiei de la Veneția.

USR a solicitat, de mai multe ori, pe parcursul dezbaterilor din Camera Deputaților a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, prima lege din pachetul legilor justiției, ca o dezbatere în plen și votul final să se dea doar după ce se va pronunța Comisia de la Veneția pe proiectele Predoiu. Coaliția PSD-PNL-UDMR a refuzat, pentru că se grăbește să finalizeze ce a început Liviu Dragnea în ceea ce privește subjugarea sistemului judiciar.


USR a reiterat solicitarea, în mod oficial, prin cerere adresată conducerii Senatului.


„Puterea se încăpățânează să le treacă pe repede înainte. Deja au votat legea CSM care este la fel de gravă ca aceea de pe vremea lui Liviu Dragnea. Comisia Europeană și, în mod special, comisarul european pentru Justiție au determinarea să urmărească respectarea statului de drept, a recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale celorlalte instituții, a mecanismului MCV. Că vor sau nu vor PSD și PNL, aceste lucruri până la urmă se vor întâmpla”, afirmă deputatul USR Silviu Dehelean, membru în Comisia specială pentru legile Justiției.

„Mesajul comisarului european a fost unul foarte clar, repetat de mai multe ori. Nu este un mesaj adresat numai României, este un mesaj transmis mai multor țări. Nu este niciun fel de grabă și de înțelegere cu Comisia Europeană, putem adopta legile justiției după ce vine avizul Comisiei de la Veneția”, precizează europarlamentarul USR Vlad Gheorghe.

Distribuie informația
Alte știri