USR Oradea: Problema locurilor la creșă continuă să afecteze numeroase familii

Problema locurilor la creșă continuă să afecteze numeroase familii din comunitatea noastră, o realitate pe care USR Oradea a subliniat-o în mod repetat.

Îngrijorarea cea mai mare a părinților rămâne deficitul consistent de locuri la creșă. Avem un decalaj imens între nevoi și resurse – se nasc anual 2000 de copii, dar sunt disponibile doar 500 de locuri în creșe. În plus, distribuția inegală a creșelor în oraș adaugă o altă dimensiune aceastei probleme.

În ciuda realității, autoritățile ne spun că situația este alta. Directorul Direcției de Asistență Socială Oradea, Anca Grama, afirmă că toți copiii care împlinesc doi ani în acest an vor avea un loc la creșă și că problemele cu locurile la creșele din Oradea „s-ar putea rezolva” odată cu finalizarea construcției a două noi creșe.

Însă, cifrele nu mint. 259 de copii rămân pe liste de așteptare, iar doar 45 de locuri sunt disponibile pentru transfer, nu 100 cum promisese inițial doamna Anca Grama. Datele la zi par să susțină afirmațiile noastre.

USR Oradea a insistat încă din 2022 asupra necesității creșterii numărului de locuri în creșe și a solicitat prin amendamente la bugetul local alocarea de resurse suplimentare pentru construcția de noi creșe.

Cerem Primăriei să ia măsuri urgente pentru rezolvarea acestei probleme care afectează viața a mii de orădeni.

USR Oradea sprijină părinții afectați și va continua să lupte pentru o soluție. Sperăm că dialogul cu autoritățile va aduce rezultatele așteptate. Vă asigurăm că vom insista până când toți copiii orădeni vor avea un loc la creșă.

Distribuie informația
Alte știri