USR Oradea propune pentru bugetul Oradiei înființarea autobuzelor școlare

USR Oradea propune pentru bugetul Oradiei înființarea autobuzelor școlare. E o idee care a stârnit printre orădeni suport și entuziasm atunci când am lansat-o prima oară.

Transportul public pentru copii reprezintă un beneficiu imens atât pentru copii, cât și pentru familiile lor. E o opțiune sigură pentru copii, iar părinții se pot simți liniștiti știindu-și copilul protejat și că ajunge la timp la școală.

Este o opțiune eficientă din punct de vedere al costului pentru familii. Combustibilul, asigurarea și întreținerea unei mașini sunt astăzi scumpe, iar în Oradea veniturile familiilor sunt mici.  De altfel, mulți tineri își cumpară mașini în principal pentru a duce copiii la școală.

În plus, în alte țări, autobuzele școlare sunt concepute special pentru copii, construite pentru a fi mult mai mari și mai sigure, dotate cu monitoare care oferă videoclipuri educaționale sau povești distractive.

Măsura ar fi menită să decongestioneze traseele către unităţile de învăţământ din zona centrală a oraşului

USR Oradea consideră că sunt necesare mai multe investiții în servicii publice care să aducă un plus calității vieții oamenilor în oraș. Este timpul ca prioritatea Primăriei să fie o viață bună a orădenilor. 

Distribuie informația
Alte știri