USR: Vrei să afli ce pensie ai avea dacă ai fi și tu „special”?

Știai că cea mai mare pensie specială încasată vreodată în România era de 77.000 de lei? 77.000 de lei pe lună. De 44 de ori mai mare decât pensia unui român obișnuit. O primea Gheorghe Bălășoiu, un magistrat comandant de penitenciar din perioada comunistă. 

Astăzi, cea mai mare pensie specială este de 50.359 de lei, brut. O primește un fost magistrat. Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale, primește din pensii speciale, lună de lună, 41.000 de lei. Nicolae Ciucă, alt special al țării, încasează 17.000 de lei lunar.

Și cei care au bătut protestatarii pe 10 August sunt „speciali” pentru „guvernarea lui Nicu și Marcel”. Da, șefii jandarmilor care au coordonat represiunea de la mitingul Diasporei au fost premiați cu pensie specială pentru gazarea și lovirea protestatarilor.

Intră pe https://stoppensiispeciale.ro ca să afli ce pensie ai primi dacă ai fi și tu la fel de „special” ca ei.

De luni întregi, Guvernul PSD-PNL încearcă să inducă ideea că nu te poți atinge de pensiile speciale. Mesajul USR a fost și rămâne același: pensiile speciale pot și trebuie să fie eliminate. Scrie și în Constituție că cetățenii sunt  „egali în fața legii, fără privilegii și fără discriminări”.

Pe lângă cele 5 proiecte de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pe care le-am depus, am introdus și în PNRR obligația ca România să anuleze pensiile speciale. Până pe 31 decembrie trebuie să vină cu proiectul prin care taie pensiile speciale. Altfel, România riscă să rămână fără bani europeni.

USR

Distribuie informația
Alte știri