Utilaj în valoare de 23.000 euro, căutat în Marea Britanie, depistat la Borş

Luni, 2 martie, în jurul orei 07.50, s-a prezentat la P.T.F. Borş, judeţul Bihor, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român M.C, în vârstă de 34 de ani, care conducea un automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire prezentate, un utilaj de construcții marca Manitou, pentru o firmă din România.

Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră în bazele de date, a rezultat faptul că utilajul figurează ca fiind furat, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, în luna februarie a.c.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că utilajul în cauză era căutat de autorităţi, el având doar rolul de a-l transporta din Marea Britanie în România, în baza unei comenzi de transport primite de la firmă.

În acest caz, utilajul în valoare totală de aproximativ 23.000 euro a fost indisponibilizat, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

Alte știri