Va continua activitatea Centrului Regional de Integrare a migranților la Oradea prin proiectul AIM 5

Asociația Filantropia Oradea va organiza în data de 26 noiembrie, între orele 11:00-13:00, conferinţa de lansare a etapei a II-a a proiectului: „AIM 5 – Acțiuni de integrare a migranților în Regiunea 5”. Evenimentul va avea loc online, pe platforma ZOOM și va fi precedat de lansarea proiectului în Timișoara, în data de 25 noiembrie 2021, de către Asociația Ecumenică a Bisericilor din România.

Prin intermediul acestui proiect se va continua activitatea Centrului Regional de Integrare Oradea, fiind oferite, în mod gratuit, servicii specializate de consiliere socială şi juridică, asistenţă materială pentru categorii vulnerabile, cursuri de limba română şi acomodare culturală, activităţi de petrecere a timpului liber pentru migranţi, acţiuni specifice pentru beneficiarii minori ai grupului ţintă şi medierea relaţiei migranţilor cu instituţiile implicate în proiect. De asemenea, se vor consolida reţele judeţene de voluntari, se vor crea grupuri de lucru, sesiuni de formare şi sesiuni de informare și conștientizare a fenomenului migrației în comunitatea locală.

Proiectul AIM 5 se desfășoară pe trei etape de implementare :

  • sept. 2020 – sept. 2021
  • sept. 2021 – sept. 2022
  • sept. 2022 – dec. 2022

Bugetul total al proiectului, pe cele trei etape de Implementare, este în valoare totală de 3.163.283,80 lei. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană şi Inspectoratul General pentru Imigrări, prin Programul Naţional – Fondul Azil, Migraţie şi Integrare.

Distribuie informația
Alte știri