„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”: Recomandări oferite de polițiștii bihoreni

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii de prevenire bihoreni au acționat în cadrul campaniei „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, pentru creșterea gradului de siguranță a minorilor, prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vurnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în trafic.

Astfel, sub genericul „Recapitulăm siguranța!”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat preventiv la locurile de joacă și în parcuri, în marile centre comerciale și în Orășelul Copiilor din municipiul Oradea.

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni au fost prezenți pe terasa restaurantului McDonald’s din municipiul Oradea, în cadrul evenimentului  „Cafeneaua Prevenirii”, unde, într-un context informal, i-au invitat pe părinți și copii să servească un suc, o înghețată sau o cafea și i-au informat despre cum să prevină victimizarea.

Totodată, pe platoul din fața Crișul Shopping Center, polițiștii de prevenire bihoreni alături de partenerii de program au organizat un info point, în cadrul căruia au distribuit materiale cu caracter educativ – preventiv și au oferi informații utile prevenirii victimizării minorilor.

În cadrul sesiunilor de informare cu părinții și copiii, pe tema prevenirii victimizării minorilor, polițiștii de prevenire bihoreni le-au prezentat acestora măsurile de autoprotecție care trebuie adoptate pentru a nu ajunge în postura de victimă, când se află în colectivități, dar mai ales pe drumul spre casă.

Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni i-au sfătuit pe copiii și tinerii implicați în acțiunile preventive despre felul în care să interacționeze cu persoanele necunoscute, despre anturaj, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, depre consecințele consumului de substanțe interzise, precum și despre cum să acceseze în siguranță internetul și rețelele de socializare.

De asemenea, părinții au primit recomandări utile, pentru a-și feri copiii de potențialele pericole. Comportamentul preventiv în trafic este un alt subiect abordat de polițiștii bihoreni în discuțiile cu copiii și părinții.

Acțiunile preventive desfășurate de polițiștii bihoreni în cadrul campaniei „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” continuă la sfârșit de săptămână, când aceștia vor fi prezenți la Festivalul Familiei, organizat la Era Shopping Parc din municipiul Oradea.

În acțiunile preventive desfășurate în această perioadă, în scopul creșterii gradului de informare a părinților și copiilor asupra pericolelor existente în mediile off –line și on – line și a modului în care se pot proteja, sunt implicați și reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Oradea, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, ai Centrului Regional Oradea – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și ai Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră.

Distribuie informația
Alte știri