Vacanțele în Grecia ar putea fi mult mai scumpe, după scumpirile în lanț

Foto: Lavinia Ionescu

Vacanţele în Grecia ar putea fi mult mai costisitoare din acest an. Criza economică agravată de pagubele provocate de fenomene meteo neobișnuite au făcut prețurile să explodeze. Sunt creșteri de 20 până la 50 la sută. Scumpirile în lanţ au dat năvala peste greci, iar inflaţia a ajuns la cote maxime.

Din septembrie, guvernul a cheltuit peste 2 miliarde de euro pentru a subvenționa facturile de electricitate și gaz pentru gospodării, întreprinderi și fermieri. În plus, a anunțat o creștere cu 2% a salariului minim și va reduce cotele impozitului pe proprietate cu încă 13%. Dar grecii consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a-i ajuta mai ales pe cei cu venituri mici.

Facturile la energie electrică s-au triplat și, dacă vor continua să crească, producătorii agricoli, de exemplu, vor cultiva mai puțin, ceea ce ar însemna prețuri și mai mari. O reacție în lanț pe care deocamdată nimeni nu o poate opri.


Grecia nu este străină de problemele financiare. Din 2010, țara a fost paralizată de o criză financiară de un deceniu. Economia a fost apoi afectată de pandemia de coronavirus, care a lovit industria vitală a turismului.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri