Vaccinarea anti-COVID a populaţiei ar putea începe în primăvară

Vaccinul este speranţa pentru oprirea pandemiei, dar mai e mult până să ajungă la populație. Chiar dacă până la sfârșitul anului ar putea primi aprobare măcar unul, primele doze vor ajunge la personalul medical.

Comisia Europeană a contractat până la 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID de la companiile Pfizer şi BionTech. Primele livrări ar putea fi făcute spre sfârşitul anului, dacă se obţin toate aprobările.

Vaccinarea anti-COVID a populaţiei va începe, cel mai devreme, în primăvară, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Prioritate vor avea cei din linia întâi.

În România, spitalele sunt deja copleşite. Sunt prea multe decese, iar o plafonare la zece mii de cazuri noi pe zi şi peste o mie o sută de pacienţi în stare gravă înseamnă prea mult, spune şeful statului. Klaus Iohannis face apel către români să respecte restricţiile impuse.

Experţii se așteaptă ca numărul deceselor să crească după infectările din ultimele săptămâni. Numai săptămâna trecută, 800 de bolnavi de COVID au pierdut lupta pentru viaţă.

Distribuie informația
Alte știri