Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică

Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică, anunţă Ministerul Sănătăţii.

”Urmare a solicitărilor de informaţii privind campania de vaccinare anti-HPV, precizăm faptul că la data de 30 iunie 2022 erau disponibile în cabinetele medicilor de familie şi în stocul direcţiilor de sănătate publică 56.841 doze. În primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii”, precizează instituţia.

Pentru imunizarea persoanelor de până la 14 ani sunt necesare două doze, iar pentru cele ce depăşesc această vârstă câte trei doze.

Vaccinarea împotriva HPV este gratuită şi se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, pe baza solicitărilor depuse. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri