Vaccinul antigripal a ajuns deja în teritoriu. Vezi câte doze gratuite sunt disponibile în Bihor

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, pentru sezonul 2022 – 2023. În Bihor au ajuns deja peste 11 mii de doze.

Bolnavii cu afecțiuni cronice, gravidele, copiii, personalul medical și oamenii trecuți de 65 de ani beneficiază de vaccinare gratuită. Pentru restul populației, serul este disponibil contra cost în farmacii, iar prețul este aproximativ 60 de lei.

Vaccinul antigripal reprezintă cea mai bună metodă de profilaxie împotriva infecției cu virusul Influenza. După inoculare, vaccinul activează sistemul imun și induce producția de anticorpi specifici care oferă protecție sezonieră împotriva bolii. Este indicată efectuarea vaccinului cu tulpini circulante în anul respectiv înainte de luna noiembrie, deoarece organismul necesită o perioada de aproximativ două săptămâni pentru furnizarea anticorpilor protectori. După inoculare, persoanele vaccinate dezvoltă forme mai ușoare de boală frecvent asimptomatice datorită răspunsului prompt și eficient al sistemului imunitar.

 

Distribuie informația
Alte știri