Vadu Crisului poate deveni „cel mai frumos sat din Romania”. Comuna bihoreana e finalista in concursul organizat de Muzeul Satului din Bucuresti

SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI este un program  inițiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie — Bruxelles la București, cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc.

Ieri, Asociatia CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA a anuntat comunele finaliste selectate după evaluarea candidaturilor care au fost depuse până la data de 23 februarie.

Comunele candidate vor prezenta programele culturale în fața unui juriu de specialitate, iar cele care vor obține un punctaj de minim 80 de puncte din maxim 100 posibile vor fi declarate SATE CULTURALE ALE ROMANIEI 2016.

Comunele din România au putut candida la acest titlu cu condiția să organizeze pe parcursul acestui an a minimum 5 evenimente culturale — expoziții, festivaluri, concursuri, etc — în domeniul culturii, artei populare, gastronomiei și turismului cultural.

Distribuie informația
Alte știri