Vagobondări spirituale prin jazz la Filarmonica Oradea

Foto: grafijazzroma.it

În prag de concedii suntem invitați la un concert de jazz, susținut de Dima Belinski Jazz Quintet. Concertul are loc joi, 6 Iunie, de la ora 19, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii Oradea.

Elena Paparusso – voce, Dima Belinski – pian, Pasha Fedotov – saxofon, Tamas Toth-Fabian – contrabas, și Marc Pocola – percuție ne vor interpreta piese consacrate de jazz, precum și compoziții proprii, purtându-ne prin curente diferite de jazz, de la swing la jazz-ul modern, cu accente minimaliste. De la Old Devil Moon și No more blues, la Perdido sau Volare, până la compozițiile proprii, cei cinci artiști vor împărtăși cu publicul dorința de visare, de libertate, bucuria improvizației, dacă vreți vagabondare spirituală și ideatică pentru a le și a ne îmbogăți sufletele, pentru a ne reîncărca rezervele emoționale și spirituale, astfel încât după concert provocările cotidianului să fie abordate mai bine sau altfel.

Cântăreața, compozitoarea și profesoara italiană Elena Paparusso este deja de câțiva ani un nume consacrat în jazz-ul internațional. Ea experimentează cu îndrăzneală forme de exprimare, reîntorcându-se mereu la formele tradiționale, ca ancoră pentru arta ei.

Pianistul și compozitorul moldovean Dima Belinski, cadru didactic la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, cunoscut publicului larg după participarea la Românii au Talent, se înscrie în aceeași direcție, îmbinând în compozițiile sale elementele de jazz cu cele de folclor.

Mai găsiți bilete la acest concert la caseria filarmonicii sau pe site-ul bilete.ro .

Daniela Stoica

Distribuie informația
Alte știri