Val de aer cald peste România. Vară indiană în weekendul 20 – 22 octombrie

Foto: Gabriel Popescu

Un val de aer cald trece peste România, în weekendul 20 – 22 octombrie. În unele zone din țară vom avea temperaturi mai degrabă potrivite sezonului estival.

Deși suntem la jumătatea toamnei, meteorologii anunță că un val de aer cald trece și deasupra țării noastre. Motivul este avansul unui ciclon care va determina un transport de aer cald dinspre nordul Africii până în România, potrivit meteoradar.ro.

Astfel, după câteva zile neobișnuit de reci, cu nopți în care temperaturile au coborât până aproape de 0 grade Celsius, începând de vineri, 20 octombrie, temperaturile vor crește simțitor.

În unele zone, dar în special în cele vestice și sud-vestice, termometrele vor indica 27 și chiar 30 de grade Celsius.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă va fi neobișnuit de caldă în vestul țării, dar și zonele deluroase. Cel mai cald va fi sâmbătă, 21 octombrie. Temperaturile maxime vor depăși 25 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării.

Apoi, începând cu ultima săptămână din octombrie vremea revine la normal. Se răcește din  nou și sunt anunțate ploi consistente.

Distribuie informația
Alte știri