Valabilitatea cardului european de sănătate se va dubla

Valabilitatea cardului european de asigurări sociale de sănătate se va majora de la un an, cât este în prezent, la doi ani. Proiectul legislativ are nevoie, pentru a se putea aplica, doar de semnătura șefului statului.

Măsura prelungirii valabilității documentului ce poate fi folosit, în caz de ședere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene (UE), de către persoanele asigurate în țara noastră a fost luată pentru a alinia valabilitatea documentelor emise în România cu cea a documentelor emise în alte state comunitare. O majorare a perioadei de valabilitate a cardului european de sănătate a avut loc și în 2016, atunci când valabilitatea acestuia a fost mărită de la șase luni la durata din prezent, și anume un an.

Persoanele asigurate în sistemul național de sănătate pot folosi cardul european de asigurări sociale de sănătate doar pe teritoriul altor țări membre UE, dar nu și pe teritoriul țării noastre.
Cardul european nu poate fi folosit în situația în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE în vederea beneficierii de tratament medical.

Foto: adevarul.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri