Valea Fânețelor a ieşit de sub incidența codului roşu

Vineri seara, începând cu ora 19, la stația hidrometrică Sărsig nivelul vaii Fânețelor începea să scadă. Angajaâii A.B.A Crișuri au monitorizat digurile, au efectuat măsurători și au transmis cotele în dispecerat pe tot parcursul nopții. La ora 23, apele erau în retragere iar cota era cu 16 cm sub cota aferentă codului roșu. Pe parcursul nopții, angajații A.B.A Crisuri au asigurat scurgerea apelor astfel încât sâmbătă, 8 iunie, la ora 6, nivelul vaii Fânețelor era cu 11 cm sub cota de atenție, aferentă codului galben. În prezent se înregistrează o depășire a cotei de atentie cu 54 cm pe râul Barcău la stația hidrometrică Sălard. Situație este sub control însă, echipele de intervenție din cadrul ABA Crișuri rămân în alertă până la normalizarea cotelor și a debitelor.

Debitele se mentin la fel de ridicate pe râurile Crisul Negru, Crisul Alb, Crisul Repede si Barcau, iar volumul de apa din acumulările permanente a crescut în ultimele 48 de ore cu 4 mil mc.

Reamintim populației că în perioadele cu ape mari se recomandă evitarea plimbărilor sau a oricăror activități recreative de lungă durată pe malul apelor sau în vecinătatea acestora.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri