”Valea Iadului, un colț de Rai”, proiect implementat de APS Aqua Crisius cu sprijinul Lidl România

APS Aqua Crisius implementează în perioada iunie 2021 – aprilie 2022 proiectul ”Valea Iadului, un colț de Rai”, care face parte din programul ’’Cu apele curate’’, implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

Prin acest proiect se urmărește informarea și educarea a minim 300 de membri ai comunităților locale Bulz și Curățele (jud. Bihor) despre nocivitatea plasticului pentru mediul acvatic, despre posibilitatea reducerii cantității de plastic folosite în gospodării și stoparea poluării apei cu deșeuri. Pentru a îndeplini acest obiectiv, vor fi organizate minim 6 acțiuni de igienizare a Văii Iadului, o tabără tematică pentru copii de gimnaziu, 2 proiecții de film și 2 ateliere de reutilizare creativă a deșeurilor. De asemenea, în cadrul proiectului va fi realizat un studiu sociologic prin care vom încerca să aflăm cauza poluării apelor din zonele vizate de proiect, urmând ca rezultatul studiului să fie comunicat către instituțiile responsabile, în vederea prevenirii depozitării neconforme a deșeurilor și diminuarea acestui fenomen.

 Acest proiect a luat naștere atât din dorința de a reda frumusețea elementelor naturale ale zonei abordate, cât și pentru a preveni poluarea apelor și în general, agresiunile împotriva naturii.

Cu ajutorul societății civile și în special a comunităților locale implicate direct în proiect sperăm să producem o schimbare în modul de percepție publică asupra naturii. Primele 2 acțiuni de igienizare a Văii Iadului vor avea loc în perioada 11-12 iunie, începând cu ora 10 în localitate Bulz, lângă podul de peste Crișul Repede.  

Distribuie informația
Alte știri