Valea Plângerii pe AutostradaTransilvania la 18 ani de la prima lopată/ Peisajul dezolant cu iz post-apocaliptic de pe Biharia-Chiribiș și Chiribiș-Suplacu de Barcău/ Video

 Asociația Pro Infrastructură reclamă ritmul extrem de lent în care se construiește Autostrada Transilvania și lipsa de informații din partea CNAIR și publică imagini filmate din dronă la începutul lunii decembrie pe sectoarele Biharia-Chiribiș și Chiribiș-Suplacu de Barcău .

Asociația a făcut si o scurtă descriere a stadiului actual al implementarii proiectelor.

Pe cei 28,55 km dintre Biharia și Chiribiș CNAIR a lansat a treia licitație în 18.08.2022, iar primul termen de depunere oferte, 17.10.2022, a fost amânat. De fapt, procedura de achiziție publică este momentan suspendată pentru că… CNAIR nu a binevoit încă să răspundă la cererile de clarificare înaintate de constructori. Deci stăm.

Pe cei 26,35 km dintre Chiribiș și Suplacu de Barcău CNAIR a anulat licitația în 26.07.2022, asocierea Trameco-Drum Asfalt (grupul Selina) a contestat anularea, CNSC i-a respins acțiunea la sfârșitul lunii noiembrie dar antreprenorul joacă de toți banii și a atacat decizia CNSC la CAB chiar în 16.12.2022. Deci acum așteptăm după instanță.

Evident că oficialii CNAIR nu au comunicat nimic din toate aceste situații exasperante, doar noi vi le decodificăm. Trebuie pornită o nouă licitație: a patra. Un record mondial? Și probabil că o vom vedea relansată abia după verdictul final venit de la CAB cândva în 2023.

Distribuie informația
Alte știri