Valeriu Gheorghiţă: „Până astăzi au fost vaccinaţi 9.394 de copii. Trebuie să înţelegem că pandemia nu s-a terminat”

Foto: rtv.net

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, marţi, în cadrul conferintei de presă de la ora 14:00 că pâna astăzi, 8 iunie, au fost vaccinaţi 9.394 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

„Pe 2 iunie a demarat activitatea  de vaccinare şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă  12 şi 15 ani. Până astazi au fost vaccinati 9. 394 de copii, cei mai multi fiind în  municipiul Bucureşti, 2315, urmat de Cluj, Ilfov şi Iaşi. Nu au fost raportate reacţii adverse. Franţa va incepe activitatea de vaccinare pentru aceasta grupă de vârstă pe data de 15 iunie, Germania şi Polonia au inceput pe 7 iunie, în Lituania va începe în luna iunie, Ungaria a început să vaccineze tinerii de la începutul lunii octombrie. La sfârşitul săptămânii trecute au fost organizate mai multe evenimente de tip maraton vaccinare, unde au fost vaccinate peste 44.800 de persoane.

Vaccinarea în cabinetele de medicină de familie se derulează la nivel naţional în toate judeţele. La acest moment vaccineaza peste 2324 de medici de familie, majoritatea sunt în urban. Din 8 mai, persoanele care doresc să se vaccineze au posibilitatea să se prezinte direct în centrele de vaccinare.  În momentul de fata domină numărul celor care se prezintă direct in centrele de vaccinare. Sunt 122 de spitale publice in care au fost vaccinate peste 2.000 de persoane.

Gheorghiţă a declarat că se ia in calcul organizarea de noi evenimente de tip maratoane de vaccinare.

Medicul militar s-a declarat mulţumit de evolutia campaniei de vaccinare şi spune că doar cine nu vrea nu se vaccinează.

Distribuie informația
Alte știri