Valeriu Gheorghiţă: Toate procedurile sunt pregătite pentru imunizarea cu seruri pediatrice produse de Pfizer

România urmează să primească după data de 15 ianuarie 2022, prima tranșă de seruri pediatrice produse de Pfizer. Debutul campaniei de vaccinare pentru copiii între 5 și 11 ani va fi anunțat din timp.

„Noi ne aşteptăm ca după 15 ianuarie să primim prima tranşă din vaccinul pediatric de la compania Pfizer. În momentul de faţă, pot să vă spun că toate procedurile, instrucţiunile, platforma de programare, Registrul Electronic Naţional de Vaccinare sunt, deja, pregătite. Vom anunţa din timp momentul la care va debuta efectiv această etapă de vaccinare. Copiii se pot vaccina atât în centrele de vaccinare care vor avea astfel de cabinete dedicate, atât în unităţi sanitare, dar şi în centrele din afara unităţilor sanitare, precum şi în cabinetele de medicină de familie, acolo unde medicii de familie vor solicita şi astfel de vaccinări pediatrice”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că doza de vaccin anti-COVID administrată copiilor reprezintă o treime din cea folosită în prezent. Schema de vaccinare rămâne aceeași, la interval de 21 de zile se administrează câte o doză. 

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță primele date privind COVID-19 au arătat că rata de infectare în rândul copiilor este mai mică decât cea la înregistrată la populația adultă.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri