Valoarea tichetelor de creşă a crescut. Vezi ce valoare au acum

Valoarea tichetelor de creşă a fost majorată cu 10 lei, conform celui mai recent act normativ oficializat şi se aplică pentru tichetele acordate începând cu luna aprilie, conform ZF. Cuantumul lor e acum de 480 lei. Ultima majorare a avut loc în luna aprilie 2020, atunci când suma a crescut tot cu zece lei, de la 460 lei la 470 lei.

Așa cum prevede Legea nr. 165/2018, tichetele de creșă 2021 reprezintă bilete de valoare care se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concedi pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani sau trei ani, în cazul unui copil cu handicap, și de indemnizația aferentă.

Tichetele pot fi folosite doar pentru plata taxelor la creșa unde este copilul este înscris și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. De partea cealaltă, persoanele care nu pot beneficia de tichetele de creșă sunt asistenţii maternali profesionişti sau persoanele care găzduiesc copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

Un alt aspect important de menționat este faptul că tichetele de creșă 2021 se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutorul financiar acordat părinților care revin în câmpul muncii înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului.

Distribuie informația
Alte știri