Vârful maxim al viiturii de pe Crișul Negru se află la stația hidrometrică Talpoș

Vârful maxim al viiturii de pe Crișul Negru se află la stația hidrometrică Talpoș și va ajunge, în cursul nopții, la frontiera cu Ungaria. Viitura se propagă în aval, pe sectorul îndiguit, în amonte de stația hidrometrică Zerind, în condiții de siguranță. Partea maghiară este informată în timp real cu privire la evoluția hidrologică și specialiștii celor două țări se află într-o colaborare permanentă.

În ultimele 48 ore, pe râurile din bazinul hidrografic Crișuri (Crișul Negru, Boga, Galbena și Valea Roșie), s-au înregistrat precipitații cumulate de 150 l/mp până la 200 l/mp.

Echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Crișuri au intervenit în aceste zile, cu utilaje și materiale, pe râurile Crișul Negru, Crișul Pietros și Valea Roșie, pentru limitarea efectelor produse de inundații. Astfel, s-au folosit peste 2000 de saci și 500 de tone de piatră pentru supraînălțarea digurilor, respectiv consolidarea malurilor. Specialiștii sunt pe teren și monitorizează situația hidrologică, precum și starea digurilor și sunt pregătiți să intervină, în continuare, cu toate echipamentele din dotare, acolo unde situația o va impune.    

Codul Roșu pe Crișul Negru a fost prelungit până astăzi, la ora 12.00, conform avertizării hidrologice emise de INHGA și au fost emise trei atenționări de fenomene imediate pentru râul Prut, Bârlad și Dunăre.  

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri