Vârsta la care tinerii experimentează diferite droguri a scăzut semnificativ în România

Foto: 3meds.com

Mărturii cutremurătoare ale unora dintre consumatorii de droguri care, în ultimul moment, au ales să se salveze din coșmarul în care se adânceau. Astfel de povești se scriu zilnic în România. Tot mai mulți tineri aleg să experimenteze efectele drogurilor. De cele mai multe ori, se ajunge la dependență după o singură doză.

 „Vârsta a tot scăzut în ultimii zece ani, dar actualmente sunt de la 12 la 18 ani. Asta este şi vârsta la care ne şi aşteptăm să apară curiozitatea de genul ăsta”, spune medicul pediatru Mihai Gafencu.

Polițiștii de la Rutieră găsesc tot mai des în trafic șoferi care conduc sub influența stupefiantelor. Recent, în Timișoara, un bărbat a fost prins la volan după ce consumase cannabis, cocaină, metamfetamină și amfetamină.

Pentru ca tinerii să înțeleagă efectele substanțelor psihotrope, reprezentanții Agenției Antidrog participă la festivaluri sau evenimente unde se strâng mulți tineri. Le dau să testeze ochelarii speciali care simulează consumul excesiv de alcool sau droguri.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri