Vârsta standard de pensionare scade cu 2 ani pentru o anumită categorie de persoane. Vezi cine va beneficia de modificările legii

Foto: arq.ro

Vârsta standard de pensionare scade cu 2 ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit pentru cel puțin 30 de ani, în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum și pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora, potrivit agerpres.ro

În cursul zilei de miercuri, 19 august, deputații au modificat, în plen, în calitate de for decizional, art. 65 alin. (5) din Legea 263 / 2010, privind sistemul unitar de pensiipublice. Astfel, persoanele care au locuit în zonele afectate de poluare remanentă vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare, cu doi ani. Potrivit sursei citate anterior, s-au înregistrat 228 de voturi „pentru”, unul împotriva și 24 de „abțineri”.

De prevedere beneficiază „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic”.

Localitățile menționate în proiectul adoptat miercuri de către Camera Deputaților sunt: Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele şi Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara.

Pe lângă acestea, în lista din proiect mai sunt inlcuse și județele: Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba; Slobozia din judeţul Ialomiţa; Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava; Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş; Berbeşti şi Râmnicu-Vâlcea din judeţul Vâlcea, scrie Agerpres.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri