Vasile Blaga a fost audiat la DNA ca martor intr-un alt dosar

Vasile Blaga a fost audiat luni, la Directia Nationala Anticoruptie, intr-un dosar din 2015 in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie. Procurorii DNA au pus sub acuzare, in 2016, mai multe persoane in dosarul privind campania prezidentiala din 2009, printre care Elena Udrea, Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, si omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Basescu.

Recent, consultantul politic Dan Andronic a fost pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, pentru ca in septembrie 2016, cand a fost audiat in dosarul privind campania prezidentiala din 2009, a facut declaratii mincinoase despre banii incasati de firma sa pentru consultanta politica acordata de el in campania electorale, acreditand ideea ca persoanele inculpate in cauza nu au participat la savarsirea faptelor de care sunt acuzate.

Vasile Blaga a mai fost audiat la DNA in aprilie 2016, cand a dat declaratii in calitate de martor intr-un dosar de abuz in serviciu privind despagubiri ilegale acordate de ANRP. In septembrie 2016, fostul lider PNL a fost din nou audiat la DNA, el spunand atunci ca a fost intrebat de procurori despre masina sa cu care chestorul Liviu Popa, atunci seful Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor, facuse un accident usor, in 5 septembrie.

In 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaratii de martor in dosarul in care Elena Udrea este acuzata de finantarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu.

Vasile Blaga a fost trimis in judecata, pe 28 noiembrie 2016, in dosarul finantarii ilegale a PDL, in care procurorii DNA Ploiesti il acuza de trafic de influenta, pentru ca, in perioada 2011-2012, cand era secretar general al PDL si senator, ar fi primit in patru randuri, printr-un interpus, 200.000 de euro si 500.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan. Blaga a demisionat din functia de copresedinte al PNL imediat ce procurorii DNA Ploiesti au inceput urmarirea penala in cazul sau.

Distribuie informația
Alte știri